Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 10. 2012. | Komentara: 0

Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

Novi Sad, 04. oktobar - Tokom 22 godine borbe za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast AP Vojvodine, sa izvornim prihodima i pravom na imovinu, borbe protiv fašizma, diskriminacije, rata i nasilja, LSV je navikla na medijsku hajku i etiketiranja.

LSV
 
Nazivali su nas separatistima, narkobosovima, a sada nam se pokušava prilepiti i etiketa nasilnika. Očito je da neki centri moći pokušavaju da na taj način završe ono što nisu uspeli devedesetih godina prošlog veka i da se obračunaju sa poslednjom građanskom i regionalnom strankom u Srbiji.

Pojedine tabloide pune izvori iz istrage, prave se rekonstrukcije događaja bez poštovanja pretpostavke nevinosti, uz unapred donete presude protiv osoba koje još nisu ni procesuirane. Objavljuju se datumi saslušanja i visine kazne, a sve to upotpunjeno kako jasno plasiranim dezinformacijama, tako i izrazima poput „svinja", „batinaš" i tome slično.

Istovremeno, pretura se po prekršajnim postupcima koji su stari pola godine i nemaju nikakve veze ni sa strankom, niti političkim opredeljenjem aktera, u kojima nisu utvrđene sve činjenice, a proces nije ni počeo. Pritom se događaji interpretiraju apsolutno navijački i jednostrano.

Budući da Liga nema iza sebe nikakve korupcionaške ili finansijske afere, za očekivati je da nalogodavci ove kampanje i narednih dana nastave sa lažima i montiranim procesima kako bi se diskreditovali funkcioneri i članovi LSV.

Na taj način, u javnosti se stvara atmosfera linča koja umnogome podseća na period pre ubistva premijera Zorana Đinđića, a sve sa ciljem da se Ligi vežu ruke, da ne govori, ne upozorava i ne brani od onih od kojih je već branila i građane Vojvodine i njenu autonomiju.

Hiljade članova Lige socijaldemokrata Vojvodine neće ćutati.

Nastavićemo još jače. I bićemo još uporniji.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook