Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 07. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

Novi Sad, 07. marta - Uredbe koje je Ministarstvo poljoprivrede najavilo za kraj januara, još nisu donete pa je nestrpljenje poljoprivrednika razumljivo.

Maja Timotijevic

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da te uredbe hitno budu donete, kao i da će subvencije poljoprivrednicima biti određene po prošlogodišnjem principu: po hektaru, za površine od 0,5 do 100 hektara.

Na taj način bili bi izbegnuti novi nesporazumi sa poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini.

LSV podseća i na svoj predlog da se marže na sve inpute u poljoprivredi, počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva, ograniče na deset procenata.

Ovakve situacije bi u budućnosti mogle biti izbegnute, donošenjem zakona o subvencijama. To bi obezbedilo sigurnost poljoprivrednim proizvođačima da će bez obzira na dnevno politicke odluke imati subvencije na koje mogu da računaju.


Predsednica
Stručnog saveta za poljoprivredu
Lige socijaldemokrata Vojvodine
dr Maja TimotijevićSaopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook