Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 07. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

Novi Sad, 07. marta - Uredbe koje je Ministarstvo poljoprivrede najavilo za kraj januara, još nisu donete pa je nestrpljenje poljoprivrednika razumljivo.

Maja Timotijevic

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da te uredbe hitno budu donete, kao i da će subvencije poljoprivrednicima biti određene po prošlogodišnjem principu: po hektaru, za površine od 0,5 do 100 hektara.

Na taj način bili bi izbegnuti novi nesporazumi sa poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini.

LSV podseća i na svoj predlog da se marže na sve inpute u poljoprivredi, počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva, ograniče na deset procenata.

Ovakve situacije bi u budućnosti mogle biti izbegnute, donošenjem zakona o subvencijama. To bi obezbedilo sigurnost poljoprivrednim proizvođačima da će bez obzira na dnevno politicke odluke imati subvencije na koje mogu da računaju.


Predsednica
Stručnog saveta za poljoprivredu
Lige socijaldemokrata Vojvodine
dr Maja TimotijevićSaopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook