Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 07. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

Novi Sad, 07. marta - Uredbe koje je Ministarstvo poljoprivrede najavilo za kraj januara, još nisu donete pa je nestrpljenje poljoprivrednika razumljivo.

Maja Timotijevic

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da te uredbe hitno budu donete, kao i da će subvencije poljoprivrednicima biti određene po prošlogodišnjem principu: po hektaru, za površine od 0,5 do 100 hektara.

Na taj način bili bi izbegnuti novi nesporazumi sa poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini.

LSV podseća i na svoj predlog da se marže na sve inpute u poljoprivredi, počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva, ograniče na deset procenata.

Ovakve situacije bi u budućnosti mogle biti izbegnute, donošenjem zakona o subvencijama. To bi obezbedilo sigurnost poljoprivrednim proizvođačima da će bez obzira na dnevno politicke odluke imati subvencije na koje mogu da računaju.


Predsednica
Stručnog saveta za poljoprivredu
Lige socijaldemokrata Vojvodine
dr Maja Timotijević



Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina ne sme biti oštećena za prihod od privatizacije poljoprivrednih kombinata u Vojvodini

NOVI SAD, 27. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva republičku vladu, a pogotovo pokrajinsku administraciju da ne dozvole da AP Vojvodina bude oštećena za prihod od najavljene privatizacije šest poljoprivrednih kombinata.
Saopštenja | Petak, 25. 01. 2013. | Komentara: 0

Nastavak konstituisanja novog rukovodstva LSV

NOVI SAD, 25. januar -  Na prvoj konstitutivnoj sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine izabran je nov sastav stranačkih organa, radnih tela, kao i nosioci ostalih najvažnijih funkcija.
Saopštenja | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Sud vratio mandat Tiboru Vašu

NOVI SAD – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, kome je na poslednjem zasedanju oduzet odbornički mandat, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Upravni sud odlučio da je zrenjaninska Skupština nezakonito postupila.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook