Ko sme da ignoriše 100.000 potpisa?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Ko sme da ignoriše 100.000 potpisa?

Novi Sad, 07. novembar - Ligašice i ligaši danas su nastavili akciju LSV pronoseći stotine zastava AP Vojvodine  od Begeča do Kisača, od Čoke do Ruskog Sela, od Taraša do Lalića.

LSV

Trideseta kolona sa stotinu zastava Vojvodine sutra će proći ulicama Mošorina, a okupljenima će se oko 12.30 sati obratiti član Stručnog saveta za poljoprivredu LSV Dušan Jovanović.
 
Obraćajući se okupljenima u mestu Taraš, predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev je istakao da šetnja pod vojvođanskom zastavom znači odgovornost LSV da skupi 100.000 potpisa kojim će zatražiti od Vlade i Skupštine Srbije da zaštiti naše poljoprivrednike i spreči prodaju zemlje. On je upozorio da za 15 dana u Skupštinu Srbije stiže Predlog zakona o izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu gde će sva mala i srednja poljoprivredna gazdinstva praktično ostati bez mogućnosti da uzimaju zemlju u zakup, jer 30 posto zemlje može da dâ lokalna samouprava, odnosno ministarstvo bez ikakvih kriterijuma, kome god hoće, na 30 godina.
 
- Naših 100.000 potpisa moraju da daju rezultat na dva načina - ili ćemo raspisati referendum ili ćemo tražiti izmenu zakona na osnovu 100.000 potpisa, a vi meni kažite koja to skupština koja na zahtev 100.000 ljudi može da kaže baš me briga? Zato smo izašli sa ovim zahtevima, zato smo danas u Tarašu i nastavićemo sa akcijom. I skupićemo 100.000 potpisa. I, videćete da ono čega se Liga lati pod ovom zastavom uvek daje rezultate - zaključio je Dušan Jakovljev.
 
Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i pokrajinski poslanik Robert Kolar je u Kisaču pozvao Vladu Republike Srbije da odustane od svoje, kako je ocenio, katastrofalne namere i greške u koju srlja, donošenje zakona kojim seomogućava prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima. On je istakao da su LSV nazivali izdajnikom kada je ukazivala na neophodnost evropskih integracija i to oni koji su danas zagovornici istih tih evropskih integracija. I time nam priznaju da smo bili i da jesmo u pravu, dodao je. Napomenuo je i da su za ligaše govorili da su nestručni kada su pre gotovo 10 godina govorili o besmislu sedam posto budžeta za Vojvodinu, o suštinskoj potrebi za decentralizacijom Srbije, a danas ti isti govore samo autonomija Vojvodine. On je dodao da ligaše i ligašice danas ponovo nazivaju pogrdnim imenima, jer pokušavaju da zaustave srljanje u grešku koja će biti neispravljiva, ako do nje dođe.
 
- Danas nas nazivaju pogrdnim imenima jer pokušavamo da zaštitimo i poslednji resurs koji imamo - zemlju koja nas hrani, zemlju po kojoj hodamo, zemlju koja u životu drži gotovo većinu stanovnika ove zemlje. Mi im to ne smemo dozvoliti. Pozivamo ih da na vreme shvate da srljaju u grešku, da nas ovog puta na vreme poslušaju i da odustanu od toga što rade - zaključio je Robert Kolar.
 
Član Predsedništva LSV i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić je u Begeču istakao da je Srbija već doživela divlje privatizacije i da mnoge fabrike uništene, a sada postoji velika opasnost da se državna zemlja na isti način proda - bez ikakvih kriterijuma.
 
Građankama i građanima su se nakon šetnji obratili i pokrajinski poslanici Aleksandar Marton i Miloš Šibul, kao i član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.
 
Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100.000 potpisa s namerom da raspiše referendum kojim će tražiti od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. Takođe, LSV zahteva zaštitu poljoprivrednika i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook