Konačno imenovati političke nalogodavce paljenja ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 02. 2017. | Komentara: 0

Konačno imenovati političke nalogodavce paljenja ambasada

Novi Sad, 21. februar 2017 - Punih devet godina nije bilo dovoljno da se utvrde i imenuju politički nalogodavci paljenja ambasada SAD i Nemačke, niti kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine u centru Beograda.

LSV

Koliko god zamerki imali na uslovne kazne i ponovno suđenje vandalima, činjenica je da su se oni našli pred licem pravde. Činjenica je i da je u toku i predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga "Kosovo je Srbija" 21. februara 2008.

Jedina nepoznanica nakona devet godina jeste - na čiji nalog su jurišali huligani? I na čiji nalog se policija povukla?

Tokom devet godina, u Republici Srbiji se promenilo nekoliko vlasti. Pre tri godine MUP  je formirao i Radnu grupu sa ciljem da se događaj potpuno rasvetli i između ostalog utvrde i organizatori.

Ipak, i dalje nema odgovora da li je takav nalog policiji mogao doći, na primer od tadašjeg premijera, zatim njegovog, ili možda kabineta ministra unutrašnjih poslova, kao što bi bilo logično.

Nedopustivo je da devet godina ova zemlja nema snage da utvrdi političku odgovornost za sramotu naše države pred svetom i čin koji i danas opterećuje bilateralne odnose Republike Srbije i SAD i Nemačke.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook