Konačno imenovati političke nalogodavce paljenja ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 02. 2017. | Komentara: 0

Konačno imenovati političke nalogodavce paljenja ambasada

Novi Sad, 21. februar 2017 - Punih devet godina nije bilo dovoljno da se utvrde i imenuju politički nalogodavci paljenja ambasada SAD i Nemačke, niti kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine u centru Beograda.

LSV

Koliko god zamerki imali na uslovne kazne i ponovno suđenje vandalima, činjenica je da su se oni našli pred licem pravde. Činjenica je i da je u toku i predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga "Kosovo je Srbija" 21. februara 2008.

Jedina nepoznanica nakona devet godina jeste - na čiji nalog su jurišali huligani? I na čiji nalog se policija povukla?

Tokom devet godina, u Republici Srbiji se promenilo nekoliko vlasti. Pre tri godine MUP  je formirao i Radnu grupu sa ciljem da se događaj potpuno rasvetli i između ostalog utvrde i organizatori.

Ipak, i dalje nema odgovora da li je takav nalog policiji mogao doći, na primer od tadašjeg premijera, zatim njegovog, ili možda kabineta ministra unutrašnjih poslova, kao što bi bilo logično.

Nedopustivo je da devet godina ova zemlja nema snage da utvrdi političku odgovornost za sramotu naše države pred svetom i čin koji i danas opterećuje bilateralne odnose Republike Srbije i SAD i Nemačke.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook