Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Gaziti zastavu Vojvodine znači gaziti temeljne vrednosti Srbije

Novi Sad, 9. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje noćašnji napad na Omladinski centar CK13 i kafe Crni ovan u Novom Sadu.

LSV

Prilikom ovog napada, bačena je i zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i tako jasno upućena politička poruka aktivistima ova dva mesta, koji već godinama baštine vrednosti antifašizma, građanskog društva i alternativne kulture.

Najnoviji napad neofašista nije slučajno izvršen na Dan pobede, već je izabran sa namerom zastrašivanja građana koji se ne slažu sa nasiljem i mržnjom.

Bojan Kostreš, predsednik LSV tim povodom je izjavio: „Ko gazi zastavu Vojvodine, taj gazi i Ustav Srbije. Ko danas gazi zastavu sutra će gaziti ljude. Ko ne voli Vojvodinu, ne voli ni Srbiju. Vojvođanke i Vojvođani ne pristaju na nasilje i mržnju kao oblik političkog delovanja. Vojvođanke i Vojvođani su evropsko lice Srbije a Vojvodina mora biti evropski pogon Srbije. Zato zastava Vojvodine ima i svoje zvezdice, da nad vrednostima slobode, pravde i poštenja Bačka, Banat i Srem stoje ujedinjeni sa svim ljudima koji u Vojvodini žive."





Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook