Kostreš: Pozivamo vlast da nastavi sa realizacijom programa LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Pozivamo vlast da nastavi sa realizacijom programa LSV

NOVI SAD, 10. maj – Zamenik predsednika Lige socijademokrata Vojvodine Bojan Kostreš ukazao je sinoć na sednici Glavnog odbora LSV da su rad na evropskim integracijama Srbije, Sporazum Beograda sa Prištinom i poboljšanje položaja trudnica neki od poteza republičke vlasti koje je Liga podržala i pozdravlja kao sprovođenje programa LSV.

LSV

- Upravo su takvi potezi i politika deo programa LSV i vrednosti na kojima Liga insistira dugi niz godina. Mi godinama to govorimo i za to se zalažemo, trpeći u međuvremenu da nas nazivaju izdajnicima, svesni da je jedini dobar put za Srbiju put evropskih integracija, put suočavanja sa problemima u našem društvu i njihovog rešavanja. Zato moramo da pozdravimo odluku stranaka na vlasti da konačno krenu našim putem i sprovedu deo programa LSV. Pozivamo ih da tako i nastave – poručio je Kostreš.

Zamenik predsednika LSV je predočio i da je Vlada Republike Srbije na primeru Zajednice srpskih opština i Sporazuma koji je potpisan sa Prištinom, pokazala da zna, kada hoće, da se izbori za pravu, evropsku autonomiju.

- I ja sad očekujem da će Vlada Republike Srbije, kada je već krenula tim putem, nastaviti, i da će i Vojvodina konačno doći u priliku da razgovara o punoj autonomiji – dodao je Kostreš.

U nastavku sednice, Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je izabrao sekretara Glavnog odbora, članove Predsedništva i predsednike još nekoliko stručnih saveta LSV.

Za sekretara Glavnog odbora izabran je Zoran Petakov. U Predsedništvo LSV izabrani su: prim. dr Radovan Latinović, Radovan Radovanović, Zoran Terzin, Jovan Panić, Miloš Pejakov, Sandra Ristić, Marinika Čobanu, Daniel Petrović i Jovan Aksentijević.

Za predsednika Saveta za informisanje LSV izabran je Slaviša Grujić. Zvonimir Štrbac će rukovoditi Savetom za državnu upravu, lokalnu samoupravu i decentralizaciju, a na čelu Saveta za evropske integracije i regionalnu saradnju biće Karolj Čizik.

Na taj način je nastavljen izbor novog sastava stranačkih organa,koji je započet na IX Kongresu održanom 8. decembra u Novom Sadu, a zatim i konstitutivnoj sednici novog saziva Glavnog odbora LSV održanoj 25. januara.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook