Kostreš: Pozivamo vlast da nastavi sa realizacijom programa LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Pozivamo vlast da nastavi sa realizacijom programa LSV

NOVI SAD, 10. maj – Zamenik predsednika Lige socijademokrata Vojvodine Bojan Kostreš ukazao je sinoć na sednici Glavnog odbora LSV da su rad na evropskim integracijama Srbije, Sporazum Beograda sa Prištinom i poboljšanje položaja trudnica neki od poteza republičke vlasti koje je Liga podržala i pozdravlja kao sprovođenje programa LSV.

LSV

- Upravo su takvi potezi i politika deo programa LSV i vrednosti na kojima Liga insistira dugi niz godina. Mi godinama to govorimo i za to se zalažemo, trpeći u međuvremenu da nas nazivaju izdajnicima, svesni da je jedini dobar put za Srbiju put evropskih integracija, put suočavanja sa problemima u našem društvu i njihovog rešavanja. Zato moramo da pozdravimo odluku stranaka na vlasti da konačno krenu našim putem i sprovedu deo programa LSV. Pozivamo ih da tako i nastave – poručio je Kostreš.

Zamenik predsednika LSV je predočio i da je Vlada Republike Srbije na primeru Zajednice srpskih opština i Sporazuma koji je potpisan sa Prištinom, pokazala da zna, kada hoće, da se izbori za pravu, evropsku autonomiju.

- I ja sad očekujem da će Vlada Republike Srbije, kada je već krenula tim putem, nastaviti, i da će i Vojvodina konačno doći u priliku da razgovara o punoj autonomiji – dodao je Kostreš.

U nastavku sednice, Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je izabrao sekretara Glavnog odbora, članove Predsedništva i predsednike još nekoliko stručnih saveta LSV.

Za sekretara Glavnog odbora izabran je Zoran Petakov. U Predsedništvo LSV izabrani su: prim. dr Radovan Latinović, Radovan Radovanović, Zoran Terzin, Jovan Panić, Miloš Pejakov, Sandra Ristić, Marinika Čobanu, Daniel Petrović i Jovan Aksentijević.

Za predsednika Saveta za informisanje LSV izabran je Slaviša Grujić. Zvonimir Štrbac će rukovoditi Savetom za državnu upravu, lokalnu samoupravu i decentralizaciju, a na čelu Saveta za evropske integracije i regionalnu saradnju biće Karolj Čizik.

Na taj način je nastavljen izbor novog sastava stranačkih organa,koji je započet na IX Kongresu održanom 8. decembra u Novom Sadu, a zatim i konstitutivnoj sednici novog saziva Glavnog odbora LSV održanoj 25. januara.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook