Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Novi Sad, 22. mart 2023 - Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 

LSV

Smatram da je to ne samo nedopustivo već i veoma opasno. Svaka promena granica vodi u sukobe, zbog čega pozivam predsednika Republike Srbije i Vladu Srbije da jasno i nedvosmisleno reaguju i spreče ovakvo ponasanje. 

Vojvodina je Ustavom Srbije definisana kao autonomna pokrajina i neodvojivi deo teritorije Republike Srbije. Građanke i građani Vojvodine, bez izuzetka, Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju. 

Zbog toga očekujemo jasnu reakciju države. Danas smo svedoci histerije u javnosti u kojoj nacionalisti ne daju „Kosovo i Metohiju“ a niko od njih ne reaguje na pretenzije prema Vojvodini. 

Vojvodina je srce Srbije, a ne Kosovo.

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – LSV će nakon izbora, od nove Vlade Republike Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Saopštenja | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 1

LSV jedina došla na okrugli sto organizacija za zaštitu potrošača

Novi Sad, 21. april- Narodne poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga jedine su danas prisustvovale okruglom stolu na temu „Šta političari obećavaju potrošačima“ u Medija centru u Beogradu, iako su bili pozvani predstavnici svih izbornih lista i svih političkih stranaka u Srbiji. 
Saopštenja | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Nije sporna poruka, nego onaj ko je poruku poslao

NOVI SAD, 18. april – Sada već nema sumnje da se Republička radiodifuzna agencija prilikom donošenja odluka ne vodi sadržajem emitovanih poruka, nego da im je sporan onaj ko je poruku uputio.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook