Krajnje je vreme da Nikolić bude smenjen

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2016. | Komentara: 0

Krajnje je vreme da Nikolić bude smenjen

NOVI SAD, 13. oktobar - Krajnje je vreme da Tomislav Nikolić bude smenjen, jer mu ni četiri i po godine nije dovoljno da shvati da je on predsednik Republike Srbije, suverene, samostalne države, a ne ruske provicije kako bi on lično voleo da bude. Četiri i po godine on ne zna ili neće da zna, da bi trebalo da vodi računa i šta govori i gde govori.
 
LSV 
 
Njegova današnja poruka i to data novinarima u Sankt Peterburgu da je vreme da se sa Briselom drugačije razgovara, “da je vreme i da se sazna šta Brisel misli o otimanju imovine“, te da je “na zapadu, u svetu liberalnog kapitalizma koji je i Srbija prihvatila, svojina neprikosnovena i da se čak i ratovi vode kada neko želi da otme teritoriju ili imovinu i svojinu neke države“, sigurno ne doprinosi ni evropskim integracijama, niti rešavanju problema sa kojima se Srbija suočava, a ponajmanje stabilnosti u regionu.

Dakle, samim tim protivno je i zvaničnoj politici Republike Srbije.
 
Nikolićev današnji istup više ne predstavlja njegovo ulagivanje i pridržavanje kaputa rukovodstvu tuđe države, nego pretnju Evropskoj uniji i to iz Ruske Federacije, ili kako joj on i u javnosti tepa - “majke Rusije“. I to je u duhu njegovih davnašnjih izjava da će Republika Srbija biti rupa na evropskom tepihu.
 
Kada se tome doda i Nikolićeva izjava da je “NIS primer da ne možemo da pogrešimo kada Rusija i Srbija stvaraju zajedno“, potpuno je jasno da on budućnost Srbije vidi u poklanjanju i besprizornom iscrpljivanju domaćih resursa.  
 
Nigde u Evropi se nafta i gas ne vade za manju rudnu rentu nego što je to slučaj u Republici Srbiji. Ona je tri puta manja nego u Ruskoj Federaciji, a najveću štetu zbog toga trpe građani u Vojvodini kojima zbog toga pucaju kuće i gaze njive. Predsednik Republike Srbije očito misli da tako i treba da bude.

 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook