LSV će pobediti, preuzeti odgovornost i ispraviti nepravde

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 21. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV će pobediti, preuzeti odgovornost i ispraviti nepravde

Bela Crkva, 21. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine će pobediti na izborima 24. aprila, preuzeti odgovornost i ispraviti nepravde nanete građankama i građanima Vojvodine, poručio je sinoć na konvenciji u Beloj Crkvi predsednik LSV Nenad Čanak.

 

Lider LSV je podsetio da je u Vojvodini uvek bilo stvari koje ne smeju da se rade.

– Ne sme se ubiti lasta, ne sme se ubiti roda, ne sme se zapaliti žito, ne sme da se poseče voćka pod plodom... Ne smeš uhapsiti paora, ne smeš uhapsiti rudara, to su stvari koje su jasne – poručio je Čanak.

 

- Znate zašto je Liga jaka? Liga je jaka zato što nije okupljena oko interesa nego oko ubeđenja. Mi imamo svoju veru, naša vera je jasna: fizička, imovinska i pravna sigurnost svakog čoveka bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili zavičajnu pripadnost. Zakonodavna, izvršna i sudska vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode Vojvodine i sve to garantovano Ustavom. U te dve rečenice staje 26 godina naše borbe – istakao je Čanak, dodavši i da osim LSV u zemlji nema nikog drugog ko bi mogao da potpiše svaku svoju rečenicu koju je izgovarao proteklih četvrt veka.

U prepunoj sali Kulturno-prosvetnog centra u Beloj Crkvi, okupljenima su se obratili i predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, članica Predsedništva LSV Marinika Tepić, član Glavnog odbora Lige Branislav Knežević i predsednica Opštinskog odbora LSV Bela Crkva Sandra Ristić.

 

Tom prilikom predstavljeni su kandidati i kadidatkinje za odbornike i odbornice, pokrajinske i republičke poslanike i poslanice.

 

Čanak je istakao da je uspeh LSV i njega lično da u svim parlamentima, u svim mestima, postoje ljudi kojima se veruje, ističući u tom smislu posebno predsednicu Opštinskog odbora u Beloj Crkvi Sandru Ristić.

 

 

 

Biro za informisanje

Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook