LSV nastavlja borbu za interese i zaštitu poljoprivrednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV nastavlja borbu za interese i zaštitu poljoprivrednika

NOVI SAD, 10. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja borbu za interese malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini. Nastavićemo da se borimo za to da Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude povučen iz skupštinske procedure i da se piše ispočetka, tako što će se uvažiti njihovi interesi. 

LSV

Nastavićemo sa borbom za iste ciljeve, našim metodama. Glas vojvođanskih paora će se čuti i dalje i u parlamentu i u svim drugim institucijama. Nastavićemo sa apelima i borbom da država ne umanjuje subvencije poljoprivrednicima i nastavićemo sa  prikupljanjem sto hiljada potpisa s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta. 

Nastavićemo sa prikupljanjem podrške za tu inicijativu kojom se zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima. Borimo se i borićemo se da se spreči ogromna šteta vojvođanskom selu do koje bi došlo ako Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude usvojen u obliku kako je to predložilo Ministarstvo poljoprivrede.
 
Tražimo referendum jer pitanje vojvođanske zemlje je pitanje koje će odlučiti sudbinu hiljada i hiljada ljudi. To nije neko političko pitanje od danas do sutra i o njemu ne može da silom odlučuje jedan ministar u jednom mandatu u Beogradu.



Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook