LSV neće dozvoliti da se zataška napad na antifašističku kolonu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 29. 08. 2017. | Komentara: 0

LSV neće dozvoliti da se zataška napad na antifašističku kolonu

Novi Sad, 29. avgust 2017 - Republika Srbija je podnela strašne i herojske žrtve u borbi protiv fašizma i ima sva prava da bude ponosna na svoj antifašizam i Narodnooslobodilačku borbu. Isto tako, ima i jasnu obavezu da čuva uspomenu na njih i oštro kazni sve one koji bi hteli da to promene.

LSV

Otuda je nejasno kako je moguće da Republika Srbija, deset godina nije u stanju da kazni neonanaciste koji su napali antifašističku kolonu u Novom Sadu 7. oktobra 2007.

Bez namere da na bilo koji način utiče na rad pravosuđa, Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može a da ne primeti da skoro decenijsko izbegavanje pravde šalje poruku da napad na antifašiste može proći i prolazi nekažnjeno.

Uvereni smo da je upravo ta činjenica u znatnoj meri umanjila efekat zabrane rada Nacionalnog stroja od strane Ustavnog suda i omogućila da njihova obeležja i ideje nastavi takozvani Nacionalni srpski front.

Neonacistički pozdravi i napad na antifašističku kolonu i to na Keju žrtava racije gde su fašisti i nacisti bacali naše građane pod led, bio je i ostao zločin koji neće biti ni zaboravljen niti ublažen vremenom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će biti strpljiva. I neće dozvoliti da se on zataška.

mr Maja Sedlarević
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook