LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.

Tim povodom predstavnici LSV su se danas u Novom Sadu sastali sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd 2011.

LSV smatra da državni organi moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da ne dozvole okupljanje ekstremista u Beogradu, i novu erupciju nasilja, mržnje i rušenja i da zaštite učesnike Parade ponosa.

Policija bi morala sprečiti i dolazak nasilnika iz drugih gradova u Beograd, kao što je pre samo nekoliko meseci efikasno sprečila poljoprivrednike iz Vojvodine da dođu pred Vladu Srbije i zatraže svoja prava.

S obzirom na prizore rušenja Beograda i na desetine povređenih na prošlogodišnjoj Paradi ponosa, niko ne sme imati sumnje u to kakve su namere huligana. Oni žele samo da ruše, tuku i maltretiraju i u tome moraju biti sprečeni.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 17. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Rehabilitacija Nedića je pljuvanje antifašističke prošlosti Srbije

PANČEVO, 17. april,  Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na listi broj 7 za republičke izbore, "BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ - SAVEZ ZA BOLjU SRBIJU – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka" istakao je sinoć u Pančevu da više nema veze koliko stranaka učestvuje na izborima u Srbiji, jer je jasno da su jedino lideri te koalicije na listi broj 7 ljudi sa biografijama koji, za razliku od drugih, mogu da potpišu svaku od reči koje su izgovarali.
Saopštenja | Subota, 16. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini ne treba niko ništa da ustupa, mi hoćemo naše

VRŠAC - Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da se prilikom najavljene promene Ustava moraju završiti neke rečenice koje nisu cele, a odnose se na Vojvodinu. On je na konvenciji LSV u Vršcu rekao da je jedna od tih rečenica ona koja kaže da je AP Vojvodina neodvojivi deo Srbije, što niko ne spori, ali da tu rečenicu treba dopuniti delom u kom se kaže da je Vojvodina svojom voljom u Srbiju unela i svoju autonomiju, i svoju teritoriju, i svoje resurse i tako postala njen konstituens.
Saopštenja | Subota, 16. 04. 2016. | Komentara: 0

Pismo Nenada Čanka strankama učesnicama na izborima

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo strankama učesnicama na predstojećim republičkim i pokrajinskim izborima. Tekst pisma je u nastavku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook