Vojvodini ne treba niko ništa da ustupa, mi hoćemo naše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini ne treba niko ništa da ustupa, mi hoćemo naše

VRŠAC - Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da se prilikom najavljene promene Ustava moraju završiti neke rečenice koje nisu cele, a odnose se na Vojvodinu. On je na konvenciji LSV u Vršcu rekao da je jedna od tih rečenica ona koja kaže da je AP Vojvodina neodvojivi deo Srbije, što niko ne spori, ali da tu rečenicu treba dopuniti delom u kom se kaže da je Vojvodina svojom voljom u Srbiju unela i svoju autonomiju, i svoju teritoriju, i svoje resurse i tako postala njen konstituens.

 

 

 

Jakovljev je napomenuo i da se u zakonima i Ustavu mora precizirati da Autonomna Pokrajina ima pravo na izvorne prihode u skladu sa zakonom koji donosi Skupština AP Vojvodine, jer su samo u tom slučaju prihodi izvorni. Kako je ocenio, ako te zakone ne bude donosila pokrajinska skupština, onda su prihodi ustupljeni ili preneti, što nije prihvatljivo.

 

- Vojvodini niko ne treba ništa ni da prenosi, niko ne treba ništa ni da ustupa. Nama trebaju naši zakoni, zato ćemo menjati Ustav, kojima ćemo te izvorne prihode određivati i na taj način ralizovati ono za šta se LSV 26 godina zalaže – zakonodavna, izvršna, sudska vlast, imovina i ti pravi izvorni prihodi – naglasio je Dušan Jakovljev.



(BILSV, 16.04.2016)




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook