Vojvodini ne treba niko ništa da ustupa, mi hoćemo naše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini ne treba niko ništa da ustupa, mi hoćemo naše

VRŠAC - Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da se prilikom najavljene promene Ustava moraju završiti neke rečenice koje nisu cele, a odnose se na Vojvodinu. On je na konvenciji LSV u Vršcu rekao da je jedna od tih rečenica ona koja kaže da je AP Vojvodina neodvojivi deo Srbije, što niko ne spori, ali da tu rečenicu treba dopuniti delom u kom se kaže da je Vojvodina svojom voljom u Srbiju unela i svoju autonomiju, i svoju teritoriju, i svoje resurse i tako postala njen konstituens.

 

 

 

Jakovljev je napomenuo i da se u zakonima i Ustavu mora precizirati da Autonomna Pokrajina ima pravo na izvorne prihode u skladu sa zakonom koji donosi Skupština AP Vojvodine, jer su samo u tom slučaju prihodi izvorni. Kako je ocenio, ako te zakone ne bude donosila pokrajinska skupština, onda su prihodi ustupljeni ili preneti, što nije prihvatljivo.

 

- Vojvodini niko ne treba ništa ni da prenosi, niko ne treba ništa ni da ustupa. Nama trebaju naši zakoni, zato ćemo menjati Ustav, kojima ćemo te izvorne prihode određivati i na taj način ralizovati ono za šta se LSV 26 godina zalaže – zakonodavna, izvršna, sudska vlast, imovina i ti pravi izvorni prihodi – naglasio je Dušan Jakovljev.



(BILSV, 16.04.2016)




Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.

Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI na lokalnim izborima u brojnim gradovima i opštinama u Vojvodini

Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI nalaze se na brojnim opozicionim listama kandidata za odbornike na predstojećim izborima za skupštine opština i gradova u Vojvodini.
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook