LSV pozdravlja najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 05. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV pozdravlja najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. sa EU

Novi Sad, 05. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja najavu otvaranja poglavlja 23. i 24. u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, kojim će naša zemlja učiniti važan i veliki korak u pravcu evropskih integracija. 

LSV

Smatramo to istorijskim uspehom ne samo aktuelne Vlade, nego i svih vlada od 2000. godine, ali i čitavog društva. To je važno i veliko ohrabrenje većini građanki i građana, koji svoju budućnost i budućnost svoje dece i svoje zemlje vide u EU.

Ujedno, to je novi veliki poraz svih onih snaga u Srbiji, lojalnih vladajućem režimu u Ruskoj Federaciji, koje ulažu značajne napore kako bi zaustavile evropske integracije naše države. Jer, ne samo da se Evropska unija nakon Bregzita nije raspala, nego je u Parizu jasno pokazala koliko joj je stalo do Srbije.

Sasvim je sigurno da u predstojećem periodu na putu ka EU očekuju duboke i sveobuhvatne promene.  Poglavlja 23. i 24. koja podrazumevaju reformu pravosuđa, izgradnju pravne države, ljudska prava, slobode i bezbednost – osnova su izgradnje svake pristojne države i uređenog društva. U takvoj pravno uređenoj državi i demokratskom društvu Vojvodina može imati svoje mesto kao pokrajina koja je uvek bila okrenuta Evropi i njenim vrednostima.

Evropska unija simbolizuje skup i sistem vrednosti, zahvaljujući kojima milioni ljudi iz čitavog sveta hrle ka njoj kako bi mirno i prosperitetno živeli. Srbija, kojoj su vrata Evrope otvaranjem prvih poglavlja i konačno otvorena, mora taj proces shvatiti kao prioritetni i završiti ga u najkraćem roku kako bi njeni građani živeli životima makar uporedivim sa onim u Evropskoj uniji.

Predsednik
Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev




Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook