LSV: Cela Evropa danas se priseća žrtava Srebrenice, a Srbija ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Cela Evropa danas se priseća žrtava Srebrenice, a Srbija ćuti

Novi Sad, 11. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine razočarana je odnosom naših vlasti, ali i cele javne scene, prema obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Srbija, nažalost, nikako da smogne snage da se suprotstavi političkim idejama koje su dovele do ratova, zločina i, na kraju, do genocida.

Godišnjica ubistva više od 8.300 dečaka i muškaraca bošnjačke nacionalnosti za najveći deo naše političke elite ne postoji.

Brojne pravosnažne sudske presude za genocid, pa i one protiv Radovana Karadžića i Ratka Mladića, nisu dovoljan razlog da Srbija jasno i glasno osudi sve ono što se događalo u Srebrenici i njenoj okolini leta 1995. godine.

Genocid se i dalje negira, a po medijima paradiraju osuđeni ratni zločinci i samozvani analitičari koji ponavljaju ratničku retoriku devedesetih godina.

Ceo svet danas se priseća žrtava srebreničkog genocida. Na javnim institucijama Evrope zastave su danas istaknute na pola koplja.

U Srbiji, nažalost - ne.

Nadali smo se da je naše društvo zrelo da okrene novu stranicu i snažno poruči da se ratovi i zločini nikada više ne smeju ponoviti.

Nažalost, Srbija ostaje zarobljena u lavirintu u kom i dalje luta i ne uspeva da se modernizuje.

LSV Srbiju vidi kao državu u kojoj postoji nulta tolerancija za ratne zločince i njihove sulude ideje.

Nama je na srcu Srbija koja će imati snage da za genocid kaže da je bio genocid.

Ratno ludilo devedesetih godina mora biti osuđeno jednom, za sva vremena!

Nenad Čanak
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook