LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Utorak, 03. 02. 2015. | Komentara: 0

Odluka MSP osnova za početak pomirenja u regionu

NOVI SAD, 3. februar - Odluka Međunarodnog suda pravde je dobra osnova za početak pomirenja u  regionu. Srbija i Hrvatska treba da idu putem zajedničke saradnje. 
Saopštenja | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Smiriti strasti na političkoj sceni

Novi Sad, 27. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva na smirivanje strasti na političkoj sceni. Bez obzira na sve političke razlike i zbivanja, vređanju ne sme biti mesta u političkoj komunikaciji. 
Saopštenja | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Školski čas posvetiti uspomeni na žrtve nacističkog pogroma

Novi Sad, 27. januar - Pre nekoliko godina Liga socijaldemokrata Vojvodine je zatražila da se najmanje jedan školski čas u školama u Srbiji posveti uspomeni na žrtve nacističkog pogroma. Na žalost, malo škola je to i učinilo.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook