LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 12. 2014. | Komentara: 0

Vojvođanski paori izvukli BDP, a umanjene im subvencije

Novi Sad, 22. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva Vladu Republike Srbije da prihvati amandmane na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu i ispravi niz nelogičnosti i nepravdi.
Saopštenja | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV sa DS na protestu, očekujemo i Pastora

NOVI SAD, 10. decembar - Ako Vojislav Šešelj može da se brani sa slobode, nejasno je kako šef poslaničke grupe DS u Skupštini AP Vojvodine Borislav Novaković to ne može, i ovaj Međunarodni dan ljudskih prava dočekuje u pritvoru, po drugi put u svega godinu dana
Saopštenja | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

Omogućiti jednake šanse za sve

Novi Sad, 03. decembar – Liga socijademokrata Vojvodine insistira na što bržem usklađivanju zakonodavstva naše države sa važećim zakonskim normama Evropske unije, koje garantuju jednake mogućnosti za osobe sa invaliditetom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook