LSV: Ne treba nam Nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 11. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ne treba nam Nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge

Novi Sad, 11. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da vlast izdvaja više od 500 miliona evra za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a da ne rešava brojne probleme građana naše zemlje.

LSV

Dok građani Vojvodine nemaju ispravnu pijaću vodu, cisterne sa opasnim materijama iskaču sa železničkih pruga, sela umiru, a mladi sanjaju o odlasku iz zemlje, vlast planira da izgradi Nacionalni stadion i pretvori ga u spomenik samoj sebi.
Predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić bi znatno pametnije bilo da prošetaju pustim selima i oronulim varošicama i shvate nivo siromaštva koji je tužna realnost Srbije.

Sramotno je da se u četvrtoj najsiromašnijoj državi Evrope, u kojoj ukupan domaći proizvod po glavi stanovnika dostiže svega 25% proseka Evropske unije, gradi ovaj grandiozan objekat.

Srbija ne sme postati zemlja u kojoj vlast nudi samo „hleba i igara“, nego da rešavanjem vitalnih problema građana postane moderna i uređena evropska država. Građanima ispravna pijaća voda, sigurni putevi i pruge, uređena sela, obnovljene škole, viši životni standard, i tek onda može da se razmišlja o nekakvom Nacionalnom fudbalskom stadionu. Pogledajte Dansku, Švedsku, Finsku, ili u našem  regionu Sloveniju. Osmotrite prioritete tih država.
Nažalost, ova vlast ne razume moderan svet.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook