LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

Novi Sad, 24. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno i moralno neodrživo što Srbija ni 365 dana od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu nije uvela sankcije Rusiji i time stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope.

LSV

Pre godinu dana, agresija na Ukrajinu pokazala je zločinačko lice Putinovog režima. Od 24. februara 2022. godine do danas poginulo je gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, raseljeno je i izbeglo je više od osam miliona građana Ukrajine. U velikoj meri je razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda je doživela nemerljive devastacije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prvog dana ruske agresije snažno podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Uz zastave Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine, na zgradi LSV viori se i zastava Ukrajine.
Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod.

Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti.

Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini.

Nama nije mesto uz ovakvu Rusku Federaciju i zločinački režim Vladimira Putina.

Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!

Glavni odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 19. 02. 2016. | Komentara: 0

Utvrditi ko su politički nalogodavci paljenja ambasada

Novi Sad, 19. februar - Jedinu veću sramotu od samog paljenja ambasada SAD i Nemačke, te kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine pre osam godina u centru Beograda predstavlja činjenica da posle toliko vremena i dalje nisu utvrđeni politički nalogodavci tog čina.
Saopštenja | Sreda, 17. 02. 2016. | Komentara: 0

Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

NOVI SAD, 17. februar - Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da se sebe prikažu njenim velikim prijateljem.
Saopštenja | Nedelja, 14. 02. 2016. | Komentara: 0

Menjajte zakon, ne dajte zemlju strancima!

I dok Republika Hrvatska, iako je članica EU, ovih dana produžava zabranu prodaje zemlje strancima, Republika Srbija još ne čini ništa da zaštiti vojvođanske poljoprivrednike i sačuva vojvođanske oranice! Iako bi puno mogla, bez obzira na to kakav je SSP potpisan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook