LSV: Protiv obaveznog služenja vojnog roka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Protiv obaveznog služenja vojnog roka

Novi Sad, 16. decembar 2022 - Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je održana u sredu, 14. decembra, doneta je odluka da se započne akcija protiv obaveznog služenja vojnog roka.

LSV

Nema nikakvog razloga da našu decu pripremaju za ratove koje smo unapred izgubili. LSV ne želi i neće dozvoliti da nas vode u sukobe sa okruženjem. Mi želimo saradnju sa svima u regionu i evropske integracije.

Nikada više majke ne smeju da strepe za živote svojih sinova.

Dobrovoljni davaoci tuđe krvi moraju postati deo neslavne istorije.

Mi nismo protiv vojske. Ona je potrebna Srbiji, ali samo kao profesionalna, mala, i dobro obučena, otvorena za saradnju sa vojskama iz regiona i Evrope.


Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 06. 03. 2013. | Komentara: 0

Dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora?

NOVI SAD, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine  poziva sve nadležne institucije da jasno kažu građankama i građanima dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora sa ATP Vojvodinom?
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Za 100 dana ističe Zakon o lustraciji

NOVI SAD, 4. mart  – Liga socijaldemokrata Vojvodine će u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokrenuti inicijativu za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava na još deset godina, a zatim i njegovu momentalnu primenu.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko to šalje poruku da Vojvodina nije u Srbiji?

NOVI SAD, 01. mart - Govoriti o Narodnoj biblioteci Srbije kao “prvoj ustanovi kulture u zemlji”, kako ona sama za sebe tvrdi i kako je sinoć preneto u Dnevniku 3 Radio televizije Srbije, u izveštaju sa proslave godišnjice te institucije kojoj su prisutvovali predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, te patrijarh Irinej, predstavlja još jedno ”spinovanje” istorije kojom se dele i omalovažavaju institucije srpskog naroda van Beograda i područja uže Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook