LSV: Sramota je što ratni zločinac i dalje sedi u Skupštini Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

LSV: Sramota je što ratni zločinac i dalje sedi u Skupštini Srbije

Novi Sad, 06. maj 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje vrši funkciju narodnog poslanika u Skupštini Srbije, bez obzira što Zakon o izboru narodnih poslanika, na osnovu desetogodišnje zatvorske kazne koja mu je pravosnažno izrečena, jasno nalaže prestanak mandata. 

LSV

Šešelj je osuđen zbog podsticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja vojvođanskih Hrvata iz sela Hrtkovci. 

Danas se navršava 28 godina od početka Šešeljevog zločinačkog puta. 

Šestog maja 1992. godine održan je miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, koji je predstavljao signal za početak etničkog čišćenja. 

Nastupajuće nedelje, meseci i godine dovele su do masovnih zločina i uništavanja, nekada bogate i napredne zemlje. 

Nažalost, Šešelj i dalje seje mržnju. Sem što i dalje obavlja funkciju narodnog poslanika, ovom osuđenom ratnom zločincu su otvorena vrata medija sa nacionalnom frekvencijom. 

Šešelj sa državnih frekvencija nastavlja gde je stao devedesetih godina. Neprestano širi versku i nacionalnu mržnju, ponižava političke protivnike i koristi necivilizacijski narativ. 

Vojislav Šešelj je poznat kao političar užasnih namera i od njega se ne može ništa dobro očekivati, ali ćutanje države je nedopustivo.

Da li su se o Šešelju ikada oglasili predsednik države, premijerka ili predsednica Narodne skupštine? 

Njihovo ćutanje Srbiju čini sigurnom kućom za političare mržnje. 

Želi li Srbija da bude ozbiljna i moderna država, sa takvom politikom se mora prestati i stvari se moraju nazivati pravim imenima. 

Zločinac je zločinac. Tačka!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook