LSV: Srbija da osudi Dodikovu opasnu politiku i ogradi se od nje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Srbija da osudi Dodikovu opasnu politiku i ogradi se od nje

Novi Sad, 09. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlasti u Srbiji da osude opasne izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koje ugrožavaju mir na ovim prostorima. Srbija mora da se ogradi od veoma neodgovorne politike Milorada Dodika.

LSV

Dodik je na proslavi, inače neustavnog, Dana Republike Srpske naglasio da je vreme da svi Srbi žive u jednoj državi.

Ove velikodržavne ideje su dobro poznate i dovele su do krvavog rata u bivšoj Jugoslaviji u kom je stradalo 140.000 ljudi, preko 4 miliona ih je raseljeno, sela i gradovi razrušeni, a privreda devastirana.

Dodik otvoreno radi protiv mira na ovim prostorima i u korist Putinovog režima. Svojom neodgovornom politikom umnogome šteti i interesima Republike Srbije i njenih građana.

Njegova politika mora naići na snažnu osudu vlasti u Beogradu i distanciranje od opasnih ideja koje narušavaju mir.

Marko Lutkić 
član Predsedništva 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 15. 10. 2012. | Komentara: 0

Ako se odustalo od evropskog puta, raspisati izbore!

NOVI SAD, 15. oktobar - Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih.
Saopštenja | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 0

Jedanaesti napad na prostorije LSV u Pančevu

NOVI SAD, 10. oktobar - Nepoznati počinioci ukrali su juče tablu sa imenom stranke sa ulaza u Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu. Ovo je 11. po redu napad na taj odbor u poslednje tri godine, a i ovoga puta, kao i svih ranijih, policija je obaveštena o njemu i izvršila je uviđaj.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 10. 2012. | Komentara: 0

Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

Novi Sad, 04. oktobar - Tokom 22 godine borbe za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast AP Vojvodine, sa izvornim prihodima i pravom na imovinu, borbe protiv fašizma, diskriminacije, rata i nasilja, LSV je navikla na medijsku hajku i etiketiranja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook