LSV: Targetiranje narodnog poslanika Aleksandra Olenika sramotno, protivustavno i protivzakonito

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Targetiranje narodnog poslanika Aleksandra Olenika sramotno, protivustavno i protivzakonito

Novi Sad, 13. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje medijsko targetiranje narodnog poslanika izborne liste „Vojvođani“ Aleksandra Olenika i njegovih kolega.

LSV

Olenikov jedini greh bio je to što je, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, koristio svoje pravo na slobodu misli i okupljanja i prisutvovao jučerašnjem protestu u Beogradu.

Mediji pod kontrolom vlasti su u veoma kratkom roku objavili identične tekstove kojim se na prizeman način vređaju Olenik i njegove kolege. Tekstovi su propraćeni fotografijama Olenika i drugih narodnih poslanika, sa uokvirenim glavama, kao da se radi o kriminalcima sa poternica. Jasno je da su ovi napadi kreirani u „agitprop“ odeljenju Srpske napredne stranke. Na ovaj način je ponovo promovisano nasilje koje je i rezultovalo pokoljima 3. i 4. maja u Beogradu i Mladenovcu.

Na taj način drastično su prekršeni Ustav Republike Srbije, i to u delu o slobodnim  medijima, pravu na okupljanje, pravu na izražavanje i zabrani diskriminacije po političkoj osnovi, kao i Zakon o medijima i javnom informisanju i Zakon o zabrani diskrimininacije.

Mediji koji vode hajku i targetiraju građane Srbije nisu nikakvi mediji, nego udarna pesnica režima koji želi da zabrani svaku slobodnu i drugačiji misao.

Građani Srbije na to neće nikada pristati!

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook