Lustracija je jedino rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Lustracija je jedino rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava svoje najdublje neslaganje sa predlogom Administrativnog odbora skupštine Srbije da Danica Marinković bude izabrana za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

LSV

 Podsećamo, Danica Marinković je bila istražni sudija na Kosovu u vreme najbrutalnijih kršenja ljudskih prava, koje je ona prikrivala i pomagala, sramno zloupotrebljavajući svoju sudijsku dužnost. Gospođa Marinković je zbog takve svoje aktivnosti bila jedan od stubova Miloševićevog represivnog i diskriminatorskog aparata na Kosovu do 1999. Brojni su dokazani i dokumentovani slučajevi nečasnih aktivnosti i zloupotreba vlastite profesije od strane Danice Marinković.

LSV se pita da li je ovakav predlog skupštinske većine nagrada gospođi Marinković za pomaganje aparata državnog terora na Kosovu do 1999. ili za njene brutalne istupe u Hagu, gde se neistinama podsmevala žrtvama, u pokušajima odabrane Slobodana Miloševića i njegovih pomagača.

LSV podseća - sprovodioci Miloševićevog zločinačkog sistema ne bi nam se vraćali da je usvojen i da je sproveden zakon o lustraciji. Lustracija je trebalo da posluži kao brana ljudima koji su bili aktivni pomagači terora, zločina i pljačke tokom mračnih devedesetih, kako nam se ne bi vratili i nastavili započeto.

Evropska Srbija ne može se graditi na potpornim stubovima Miloševićeve represije i nasilja. Kao što poraz nema nikakvog smisla ako i društvo i država iz njega nešto ne nauče i prestanu da ponavljaju i oživljavaju najmračnije stranice svoje istorije.

Aleksandar Jovanović
potpredsednik
Lige socijademokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook