Ministarka da odgovori: Ko će i kada uvesti red u licitacije u Somboru?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Ministarka da odgovori: Ko će i kada uvesti red u licitacije u Somboru?

Liga paora Vojvodine pita ministarku poljoprivrede koliko još vremena treba da prođe da bi se rešilo pitanje licitacije državne zemlje za izdavanje u zakup za prolećnu setvu u Somboru.

 
Tri nedelje je prošlo od kako je u Somboru obećavala da će to biti „u najkraćem roku“,
te tvrdila da se uzurpacija zemlje neće tolerisati, da lokalne samouprave imaju obavezu po zakonu da skinu usev u tom slučaju, te da su inspekcije „već na terenu gde utvrđuju činjenično stanje, kako bi se precizirali naredni koraci“.
 
I?? Šta je sa preduzećem koje je uzurpiralo 2.300 hektara zemlje i koje je već viđeno da kao „budući investitor“ uzme tu zemlju u dugoročni zakup? Je li kažnjeno? Zašto se ne izdaje 17.000 hektara zemlje u Somboru? Šta se čeka?

Da li se i to čuva za nekakve „buduće investitore“? Hoće li se i o tome dogovarati sa lokalnim SNS kabadahijom koji je u Somboru paore nagovarao da i oni uzurpiraju zemlju?
 
Je li tako ministarka zamislila ono „uvođenje reda u izdavanje zakupa državne zemlje“ koje je najavljivala? Znači li ovo da će tako svu zemlju uzurpirati nekakvi SNS tajkuni?
 
Upozoravali smo da će tako biti i upravo to se i moglo očekivati nakon što je, uprkos upozorenjima, apelima i protestima paora, donet Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji raduje tajkune, a štetan je za mala i srednja poljoprivredna gazdistva.
 
Ovo je ne samo upropaštavanje vojvođanskih poljoprivrednika, nego iživljavanje nad njima!

 
Miloš Šibul,
predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook