Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 04. 2016. | Komentara: 0

Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

Kikinda, 28. april - Država još nije učinila ništa da bi rešila problem u izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini koji je sama stvorila svojim štetnim odlukama.



 

Najnoviji događaji u Gakovu pokazuju da zbog svega toga na državnim njivama rastu tenzije i da je u atarima sve manje traktora a sve više policijskih kola.

 

Najbolji način da se to reši jeste ukidanje štetnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim štetnog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta i formiranje Fonda za poljoprivredno zemljište Vojvodine.

 

Tada bi državno poljoprivredno zemljište služilo ne bogaćenju tajkuna, nego tome da pomogne razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava i očuvanje vojvođanskog sela.

 

U međuvremenu, nastavljamo sa prikupljanjem neophodnih 100 hiljada potpisa za referendum o zaštiti vojvođanskih paora i oranica. Do sada je prikupljeno preko 70 hiljada potpisa, prikupićemo i ostatak.

 


Predsednik Lige paora Vojvodine

i član Predsedništva LSV

Miloš Šibul




Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook