Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2022. | Komentara: 0

Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

Novi Sad, 29. decembar 2022 - Poslednji slučaj nenajavljenog poskupljenja vode u Temerinu, u kome je, po nalazima Batuta, voda iz česmi mikrobiološki i fizičko-hemijski neispravna, a fizičko-hemijska neispravnost vode ocenjena kao stopostotna, još jedan je od apsurdnih slučajeva koji uverava u neophodnost pravljenja regionalnih vodovoda.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da sistem regionalnih vodovoda u Vojvodini postavi kao prioritetni projekat i prestane da zatvara oči pred činjenicom da 700.000 Vojvođana pije neispravnu vodu.

Podizanje cene neispravne vode za 40% je neverovatan bezobrazluk.

Još strašnija je činjenica da, kao što prethodno nisu obavešteni o poskupljenju od strane komunalnog preduzeća, građani opštine Temerin nisu dobili od njih ni zvaničnu informaciju da je voda neispravna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se ozbiljni ljudski i materijalni resursi angažuju i da se reši problem neispravne vode izgradnjom regionalnih vodovoda na teritoriji cele pokrajine. Zdravlje naših građana koje neispravna voda narušava, a pogotovo zdravlje ugroženih grupa kao što su deca, trudnice, dojilje i stare osobe, mora biti prioritet.

Nataša Lalić
direktorka Centra za edukaciju
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook