Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2022. | Komentara: 0

Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

Novi Sad, 29. decembar 2022 - Poslednji slučaj nenajavljenog poskupljenja vode u Temerinu, u kome je, po nalazima Batuta, voda iz česmi mikrobiološki i fizičko-hemijski neispravna, a fizičko-hemijska neispravnost vode ocenjena kao stopostotna, još jedan je od apsurdnih slučajeva koji uverava u neophodnost pravljenja regionalnih vodovoda.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da sistem regionalnih vodovoda u Vojvodini postavi kao prioritetni projekat i prestane da zatvara oči pred činjenicom da 700.000 Vojvođana pije neispravnu vodu.

Podizanje cene neispravne vode za 40% je neverovatan bezobrazluk.

Još strašnija je činjenica da, kao što prethodno nisu obavešteni o poskupljenju od strane komunalnog preduzeća, građani opštine Temerin nisu dobili od njih ni zvaničnu informaciju da je voda neispravna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se ozbiljni ljudski i materijalni resursi angažuju i da se reši problem neispravne vode izgradnjom regionalnih vodovoda na teritoriji cele pokrajine. Zdravlje naših građana koje neispravna voda narušava, a pogotovo zdravlje ugroženih grupa kao što su deca, trudnice, dojilje i stare osobe, mora biti prioritet.

Nataša Lalić
direktorka Centra za edukaciju
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 06. 03. 2013. | Komentara: 0

Dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora?

NOVI SAD, 06. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine  poziva sve nadležne institucije da jasno kažu građankama i građanima dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora sa ATP Vojvodinom?
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2013. | Komentara: 0

Za 100 dana ističe Zakon o lustraciji

NOVI SAD, 4. mart  – Liga socijaldemokrata Vojvodine će u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokrenuti inicijativu za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava na još deset godina, a zatim i njegovu momentalnu primenu.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko to šalje poruku da Vojvodina nije u Srbiji?

NOVI SAD, 01. mart - Govoriti o Narodnoj biblioteci Srbije kao “prvoj ustanovi kulture u zemlji”, kako ona sama za sebe tvrdi i kako je sinoć preneto u Dnevniku 3 Radio televizije Srbije, u izveštaju sa proslave godišnjice te institucije kojoj su prisutvovali predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, te patrijarh Irinej, predstavlja još jedno ”spinovanje” istorije kojom se dele i omalovažavaju institucije srpskog naroda van Beograda i područja uže Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook