"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Kakva je to vlast za koju su paori najveći kriminalci?

NOVI SAD, 8. april - Liga paora Vojvodine ponovo pita - kakva je to vlast koja se prema vojvođanskim poljoprivrednicima ponaša kao da su najveći kriminalci? Koja drakonski sudi i zatvara ljude koji žive i hrane svoje porodice od poljoprivrede, a dva meseca ni reč ne progovara o preduzeću koje uzurpira 5.300 hektara zemlje u somborskom ataru?
Saopštenja | Četvrtak, 07. 04. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini potreban Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine prim. dr Radovan Latinović izjavio je danas, povodom Svetskog dana zdravlja da je u Srbiju ušlo 500 miliona evra, a da su efekti izostali. I dalje su duge liste čekanja na svim nivoima zdravstvene zaštite. Čeka se na lekarske preglede, dijagnostičke i terapijske procedure. Latinović navodi da se ovaj problem može rešiti na dva načina od kojih je jedan izgradnja Kliničko-bolničkog centra (KBC) u Novom Sadu.
Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Dušan Bajić kandidat LSV za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD, 6. april - Gradski odbor Lige socijaldemokata Vojvodine Novi Sad predstavio je danas kandidate za odbornike odbornice u Skupštini grada Novog Sada, a dugogodišnjeg direktora više gradskih preduzeća i iskusnog menadžera Dušana Bajića kao kandidata za gradonačelnika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook