Nedopustivi pomeni fašistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 29. 04. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivi pomeni fašistima

Novi Sad, 29. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje služenje parastosa za ratnog zločinca i ideologa fašizma u Srbiji Dimitrija Ljotića, koji je održan sinoć u hramu Vaznesenja gospodnjeg u Novom Sadu.

LSV

Parastos Ljotiću je organizovala grupa sledbenika njegove ideologije okupljena oko časopisa Iskra.

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje vlastima zašto nemo posmatra širenja fašističke ideologije i ne čini ništa da se ovakvi ekscesi spreče.

Ovo je prilika da se postavi i pitanje velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve zašto se ovakvim postupcima crkve relativizuje zločin koji je počinio Dimitrije Ljotić.

Ideologija fašizma je u Evropi i Srbiji u smrt odvela milione nevinih.

Treba se zapitati zašto vlasti Srbije dele lekcije susednim državama o tolerisanju fašizma u njihovim društvima, a ne reaguju na širenje fašizma u samoj Srbiji!

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dopustiti veličanje ratnih zločinaca!

Zahtevamo reakciju države i sprečavanje budućih pomena ratnim zločincima, te hitan raskid sa politikom blagih reakcija prema pojedincima i organizacijama koje šire fašističke i nacističke ideje.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook