Nedopustivo delovanje Srpskog četničkog pokreta u Sremu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo delovanje Srpskog četničkog pokreta u Sremu

Novi Sad, 20. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje delovanje Srpskog četničkog pokreta na teritoriji opštine Šid. Postojanje ovakve grupe u multietničkom okruženju je nedopustivo i veoma opasno. Pomenuta organizacija osnovana je u avgustu ove godine, a od svojih planiranih aktivnosti ističe i formiranje kampova za obuku.

LSV

LSV podseća da se od svog osnivanja bori protiv rehabilitacije fašističkih ideja i svih oblika desnog ekstremizma. Pozivamo nadležne državne organe da reaguju u skladu sa propisima i pokrenu proceduru zabrane ove organizacije.

Podsećamo da je Evropski parlament nedavno usvojio Rezoluciju o zabrani delovanja neonacističkih i neofašističkih organizacija i da je izražena briga o sve prisutnijem neutralnom stavu država prema fašizmu, rasizmu i ksenofobiji.

U skladu sa opredeljenjima, naša država mora da pokaže privrženost evropskim principima, te da strogo sankcioniše sve ekstremističke grupe.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana Đurđević




Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook