Nije kasno za lustraciju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2017. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju!

Novi Sad, 16. mart 2017 - Oktobra 2000. godine lično sam tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica  i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju. To se nije dogodilo jer nisam naišao na razumevanje većine koalicionih partnera.

LSV
 
Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna.
 
Zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine, stranka čiji sam dugogodišnji poslanik, u parlamentu insistirala da se zakon produži i podnosila zakonske predloge, a kada je zakon, ipak zastareo, da se usvoji novi.
 
Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu.

https://www.youtube.com/watch?v=z8YPFJiBSK0


Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

NOVI SAD , 11. septembar – Pucnjava pored školskog dvorišta i to u trenutku kada deca imaju fizičko na dvorištu je vrhunac bezakonja koje Novi Sad više ne može trpeti.
Koji roditelj danas može mirno, bez strepnje, pustiti dete u školu?
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2012. | Komentara: 0

Igor Pavličić odgovoran za raspad koalicije

NOVI SAD. 25. avgust – Nakon očiglednog izlaska Srpskog pokreta obnove iz aktuelne gradske većine u Novom Sadu, Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi da ona više postoji, a za to punu odgovornost snosi gradonačelnik Igor Pavličić i saučesnici oko njega.
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2012. | Komentara: 1

Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas ambasadore više zemalja da pomognu da se jednom zauvek zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook