O Vojvodini govoriti kao autonomnoj pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 18. 11. 2015. | Komentara: 0

O Vojvodini govoriti kao autonomnoj pokrajini

Novi Sad, 18. novembar - Vest da će Mađarska vlada pokrenuti program za ekonomski razvoj Vojvodine vredan 160 miliona evra je sjajna vest!

LSV
 
Jedino o čemu bi trebalo da vode računa i mađarski državni sekretar Levent Mađar i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor koji su danas tu vest saopštili javnosti jeste da kada govore o Vojvodini, govore o Autonomnoj pokrajini Vojvodini, a ne o severnoj srpskoj pokrajini.

Kome se učini da je reč o nijansi i da se cepidlači, treba da se seti da je autonomija Vojvodine ne samo ustavna kategorija, nego i „istorijsko i prirodno pravo njenih građanki i građana, jer je nastala i potvrđena voljom njenih naroda na Skupštini izaslanika naroda Vojvodine u Novom Sadu 30 - 31. 7.1945. godine, kada su oni jedinstveno odlučili da se Vojvodina, kao autonomna pokrajina, priključi Srbiji“. 

To piše i u Deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, koju je Skupština AP Vojvodine usvojila maja 2013. godine.

Uostalom, gospodin Pastor nije predsednik parlamenta severne srpske pokrajine, nego Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

mr Maja Sedlarević
poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook