Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

Novi Sad, 11. decembar 2023 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u toku sastanka sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim, nazvao je glupim ustavom i zakonom regulisana pravila koja regulišu funkcionersku kampanju.

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.

LSV

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik istakao je da predsednik republike narušava integritet izbornog procesa i da se to mora zaustaviti.

- Aleksandar Vučić mora da zna jednu stvar - zakoni koje donosi Narodna skupština nisu glupi. Oni možda mogu imati manjkavosti, ali reći za njih da su glupi je krajnje nedopustivo. Možda Vučić o zakonima Srbije može misliti privatno i da su glupi i da bi on voleo da bude iznad njih, ali on ih se, kao građanin Srbije, mora pridržavati. Verovatno je to njemu jako teško, ali mora pokušati, barem u četiri nedelje predizborne kampanje. Svima je jasno da je Vučić uništio demokratske institucije sistema, a sada pod noge baca Ustav i zakone. To mora biti zaustavljeno - naveo je Olenik.

On je pozvao građane u odbranu države i njenih institucija od postupaka vlasti.
Najbolji način da to učine je izlazak na izbore 17. decembra u velikom broju.



Saopštenja | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Otkriven napadač na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je brzu reakciju MUP-a u otkrivanju osumnjičenog za razbijanje prozora na prostorijama LSV u Sremskim Karlovcima. Kako je danas na konferenciji za novinare istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, brzo otkrivanje počinilaca ovog nedela nije bitno samo zbog Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 28. 08. 2011. | Komentara: 0

Kamenovane prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Prostorije opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u centru Sremskih Karlovaca, napadnute su noćas i tom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima i prozoru do ulice. Iz kancelarije ništa nije otuđeno, policija je obavila uviđaj, a šteta će naknadno biti procenjena.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook