Omogućiti jednake šanse za sve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 12. 2014. | Komentara: 0

Omogućiti jednake šanse za sve

Novi Sad, 03. decembar – Liga socijademokrata Vojvodine insistira na što bržem usklađivanju zakonodavstva naše države sa važećim zakonskim normama Evropske unije, koje garantuju jednake mogućnosti za osobe sa invaliditetom.

LSV

Povodom današnjeg Svetskog dana osoba sa invaliditetom, upozoravamo da politika pristupačnosti nije dovoljno razvijena u Republici Srbiji i da to uveliko otežava svakodnevni život osoba sa invaliditetom.

Osobe sa invaliditetom, koje čine deset procenata naše populacije, nemaju iste mogućnosti u školovanju, zapošljavanju i pristupu javnim institucijama. To je u suprotnosti sa konvencijama kojima su Ujedinjene nacije obavezale države članice na stvaranje društva u kojem osobe sa invaliditetom imaju jedanke mogućnosti u životu.

Liga socijademokrata Vojvodine će učiniti sve da državni i pokrajinski organi omoguće jednake uslove za školovanje, zapošljavanje i pristupačnost osobama sa invaliditetom. Jednostavno rečeno, borićemo se za omogućavanje normalnog života!

Poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook