Osuda napada na ekipu RTS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

Osuda napada na ekipu RTS-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine je zabrinuta zbog radikalizacije situacije na granici i postupanja službenih organa Republike Mađarske.

LSV
 
Republika Mađarska je prethodnih dana pokazala da, iako članica Evropske unije, brutalno gazi evropske vrednosti . Krajni je trenutak da iz sedišta EU stigne oštra i nedvosmislena osuda svega što je činjeno prehodnih dana i nedelja prema izbeglicama.
Do sada smo u Mađarskoj videli strašna ponižavanja nesrećnih ljudi. Kada se tome danas doda bacanje suzavca na očajne i izgladnele ljude,  i vriska žena i dece koji su tome bili izloženi, više je nego jasno da je situacija davno izmakla kontroli.
 
Najnovije vesti koje pristižu sa lica mesta - da su mađarski policajci pretukli ekipu Radio televizije Srbije i da im je razbijena oprema iako je bilo jasno da je reč o novinarskoj ekipi,  predstavljaju kap koja preliva čašu sramote i zahteva izvinjenje mađarskih zvaničnika.
 
Republika Mađarska duguje izvinjenje I RTS-ovoj ekipi, i RTS-u kao medijskoj kući i prijateljskoj zemlji čija je ekipa državne televizije napadnuta. Kažnjavanje krivaca se podrazumeva

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

NOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.

Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook