Osveštavanje reanimobila je uvreda svih građana Srbobrana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 03. 06. 2016. | Komentara: 0

Osveštavanje reanimobila je uvreda svih građana Srbobrana

NOVI SAD, 3. jun - Ceremonijom i osveštavanjem reanimobila u prisustvu dvojice sveštenika SPC, predstavnici lokalne vlasti i Doma zdravlja u Srbobranu su neopisivo obrukali tu opštinu. Ovakav potez idu rame uz rame sa osveštavanjem vode u novosadskom vodovodu i omogućiće Srbobranu da i oni budu meta podsmeha širom zemlje i sveta.  

 
Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike lokalne vlasti i Doma zdravlja u Srbobranu da zbog te uvrede hitno upute izvinjenje i vernicima Srpske pravoslavne crkve i vernicima drugih konfesija i atesitima i uopšte, svim građanima te opštine.  
 
Ovo je skandal oko kojeg bi morale da se oglase sve nadležne institucije počevši od Ministarstva zdravlja i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu pa sve do zaštitnika građana.
 
Šta je sledeće? Da se selektivno spasavaju životi? Da u reanimobil ne unesu nekoga ko je druge vere? Ili nije vernik uopšte?
 
Odakle ideja i predstavnicima opštinske vlasti i sveštenicima SPC da osveštavaju reanimobil, koji je vlasništvo svih građana, bez obzira na nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost?
Odakle ideja predstavnicima Doma zdravlja i opštinske vlasti da im to omoguće?
 
Eto kuda vodi brutalno svakodnevno gaženje načela sekularne države, bez obzira na činjenicu da je taj princip definisan i Ustavom.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook