Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD, 13. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa.

LSV

Srbija kao država ima ozbiljan problem sa nasiljem kada u njoj, preko noći osvanjuju najpre antisemitski, zatim plakati kojima se vređa predsednik Republike, pa plakati kojima se šalju otvorene pretnje predsedniku pokrajinske vlade, a u međuvremenu pretnje smrću stignu i dvojici narodnih poslanika.

Srbija je zemlja u kojoj je ubijen premijer, a neka politička ubistva još nisu razrešena i zato je krajnje je vreme da se ozbiljno, ne samo uz pomoć službi kojima je to posao, nego i širokom društvenom akcijom suprostavi nasilju i pretnjama.

Podsetimo da je tokom prethodne tri godine zabeleženo više od 25 ataka na prostorije LSV, dok je pretnje smrću funkcionerima LSV teško i prebrojati, a samo u nekoliko poslednjih meseci dobili su ih Nenad Čanak, Bojan Kostreš i Đorđe Stojšić.

Činjenica da su se dan nakon mitinga „Stop razbijanju Srbije“ pojavili plakati sa pretnjama smrću Bojanu Pajtiću, ali i grafiti „Vojvodina Republika“ potpisani sa Mlada Vojvodina, ukazuje da se pitanje autonomije u Vojvodini doživljava izuzetno emotivno i da ga zato treba vratiti sa ulice tamo gde mu je i mesto – u Skupštinu AP Vojvodine.

Bojan Kostreš,
zamenik predsednika
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook