Pohapsiti pripadnike Obraza čim se okupe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Pohapsiti pripadnike Obraza čim se okupe

Novi Sad, 06. septembar - Onoga časa kada se pripadnici "Obraza" danas nađu i okupe na Trgu republike bilo kojim povodom policija treba da ih pohapsi i procesuira, s obzirom na to da je rad te organizacije Ustavni sud zabranio pre tri godine zbog kršenja ljudskih prava i izazivanja nacionalne mržnje.

LSV
 
Potpuno je nedopustivo već to što tri godine nakon zabrane nesmetano i nekažnjeno nastavljaju gde su stali i ignorišu odluku Ustavnog suda, a već i sam pokušaj njihovog okupljanja na ulici je više od provokacije i države i svih nadležnih institucija.
 
Ukoliko to ne uradi, na policiji i nadležnim službama je da objasne zašto to nisu uradili. Jer, ako nešto što je zabranjeno deluje kao da nije zabranjeno, onda se u javnost šalje poruka da je u ovoj zemlji sve dozvoljeno, a to je već jako opasno.
 
"Obraz" i njihovi saučesnici iz još nezabranjenog pokreta "Naši" do sada su na ulice i u javni život Srbije uneli isuviše mržnje i rad takvih grupacija mora biti oštro sankcionisan za primer u svakoj zemlji.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook