Policija da privede sve poznate i registrovane izgrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 1

Policija da privede sve poznate i registrovane izgrednike

NOVI SAD, 26. januar – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od policije da preventivno privede sve poznate i registrovane izgrednike, huligane i ostale nasilnike pred sutrašnju rukometnu utakmicu Hrvatska-Srbija, koja se igra u Beogradu.

Aleksandra Jerkov

Sigurno je da policija zna i ko su i gde su i šta sve planiraju.
To je na kraju i posao policije.

Srbija sebi više nikada ne sme da dozvoli sramotu da se ponovi napad na hrvatske ili navijače bilo koje druge nacionalnosti, kao što je to bio slučaj prethodne dve noći u Novom Sadu.

Zbog tog napada, građani Novog Sada se sada stide, a oni koji u njega dođu se plaše kako fizičkog obračuna sa huliganima, tako i da im neko sekirom ne polupa kola.

Očigledno je da su ti napadi bili vrlo dobro organizovani i zato nije dovoljno uhapsiti samo napadače, već insistiramo i na hapšenju njihovih stratega i organizatora.



Portparolka
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Jerkov



Saopštenja | Utorak, 21. 02. 2017. | Komentara: 0

Ne gubiti više vreme, vratiti jezik društvene sredine u škole

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da prilikom usaglašavanja Nacrta zakona o osnovama sistema  obrazovanja sa predstavnicima stručne javnosti, unese i odredbu kojom se jezik društvene sredine vraća kao obavezni izborni predmet u nastavi, barem u osnovnim školama u Vojvodini.
Saopštenja | Utorak, 21. 02. 2017. | Komentara: 0

Konačno imenovati političke nalogodavce paljenja ambasada

Punih devet godina nije bilo dovoljno da se utvrde i imenuju politički nalogodavci paljenja ambasada SAD i Nemačke, niti kamenovanja i razbijanja hrvatske i još nekolicine drugih ambasada ili njihove imovine u centru Beograda.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2017. | Komentara: 0

Republika Srbija danas nema razloga za slavlje

Svetski dan socijalne pravde Srbija dočekuje kao država koja po tom pitanju nema puno toga čime može da se podiči. Borba protiv siromaštva i stvaranje jednakih šansi za sve, veliki je posao za Republiku Srbiju  kao jednu od zemalja sa najvećim stepenom nejednakosti između najbogatijih i najsiromašnijih. Ovo je zemlja gde u riziku od siromaštva živi skoro trećina dece, a svako osmo dete živi u porodicama koje jedva sastavljaju kraj sa krajem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook