Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Novi Sad, 30. april 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. Poslednji Vulinov poziv na obračun sa Gruhonjićem nije samo kršenje svih dobrih običaja ponašanja u jednom društvu, nego i direktan poziv na ubistva političkih protivnika i kritičkih pojedinaca.

LSV

Poručujemo Vulinu da zločinačke metode obračuna, koje u svojoj zemlji koristi njegov stvarni šef Putin, ne mogu i nikada neće zaživeti u Srbiji. Zbog toga pozivamo tužilaštvo da reaguje i procesuira Vulina zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje kao i kršenja antidiskriminacionih zakona. Samo nas pravna država, u Srbiji ozbiljno urušena, može spasiti od toga da svako uzima pravdu u svoje ruke i obračunava se sa protagonistima drugačijeg mišljenja.

Zbog toga, predsedniče Vučiću, privežite svoje šovinističke propagandiste i ekstremiste, jer delovanje jurišnika ovog režima, koji pozivaju na linč političkih protivnika i slobodnomislećih pojedinaca i kritičkih intelektualaca, nije put kojim Srbija treba da ide.


Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook