Prestanite da nas vređate i ponižavate!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 07. 2017. | Komentara: 0

Prestanite da nas vređate i ponižavate!

Novi Sad, 03. jul 2017 - Nedopustivo je i uvredljivo da se skoro tri godine Vlada Republike Srbije ne izjašnjava o dokumentu koji je uputilo najviše predstavničko telo dva miliona građanki i građana AP Vojvodine.

LSV


Zbog toga sam u petak 30. juna, u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine postavila poslaničko pitanje Vladi Republike Srbije o tome da li je i kada razmatrala i koje mere je preduzela povodom Informacije o potrebi obeštećenja Autonomne pokrajine Vojvodine po osnovu ulaganja građana Vojvodine u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a na teritoriji AP Vojvodine, sa zaključcima.
 
U prvom zaključku dokumenta koji je Skupština AP Vojvodine uputila Vladi Republike Srbije 29. oktobra 2014. godine nalazi se zahtev da se na AP Vojvodinu i lokalne samouprave na teritoriji Vojvodine besteretno prenese 55% odsto akcijskog kapitala Republike Srbije u NIS a.d. kao obeštećenje za ulaganja koja su građani Vojvodine uložili u izgradnju Naftagasa i drugih delova NIS-a.
 
Budući da je vojvođanski Naftagas izgrađen trudom i kreditima generacija građanki i građana Vojvodine, logično je da Vojvodina bude obeštećena tako što će joj pripasti deo dividendi.
 
Očekivanja da će barem u proteklih godinu dana čelni ljudi pokrajinske vlasti skrenu pažnju na to svojim partijskim i koalicionim partnerima u republičkoj vladi, bila su uzaludna. Nije se dogodilo ništa, a građani i građanke Vojvodine su zbog toga na dvostrukom gubitku, jer obeštećenja još nema, a integritet pokrajinskih institucija se urušava.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine nikad nije odustala od svojih ciljeva pa nije i neće odustati ni od ovoga. Isto kao što nemamo nameru da odustanemo od zahteva da se spreči prodaja zemlje strancima, nećemo odustati ni od obeštećenja građanki i građana Vojvodine na osnovu ulaganja u vojvođanski Naftagas, koji je kasnije centralizovan i kao NIS buzašto ustupljen sa rezervama nafte i gasa ruskoj kompaniji u zamenu za dva neispunjena obećanja: da Kosovo neće biti nezavisno i da će izgraditi Južni tok.
 
To je bilo jasno i kada je LSV, pored ostalih akcija, protesta i zahteva za revizijom Energetskog sporazuma  punih šest godina i tačno 37 puta, insistirali u Skupštini Vojvodine sve dok opokrajinski parlament ovu Informaciju nije usvojio i uputio Vladi Republike Srbije.

 
Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook