Šešelj bi opet da seli i unesrećuje građane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 28. 08. 2018. | Komentara: 0

Šešelj bi opet da seli i unesrećuje građane

Novi Sad, 28. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje najnovije izjave osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja o Kosovu. Šešelj je u svom starom maniru izneo ideju o razmeni stanovništva između krajeva Srbija i Kosova.

LSV

Šešelj je predložio da Albanci iz Preševa budu preseljeni u Štrpce, a da Srbi iz Štrpca budu preseljni u Preševo. Politički stavovi Vojislava Šešelja proizvodili su ratove i stradanja. Devedesetih godina je Šešelj pozivao na "čišćenje" teritorija i pozivao na razmenu stanovništva.

Njegova ideja "krvi i tla" dovela je to tragedije sremskih Hrvata i slavonskih Srba. Hiljade porodica moralo je da napusti svoje domove.
Politika Vojislava Šešelja tragedija je za srpski, ali i druge narode.

LSV ponavlja da je sramotno što osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje sedi u klupama Narodne Skupštine Republike Srbije.

Njegovo političko delovanje je katastrafalno za Srbiju i njene građane i potrebno je jasno osuditi njegove ideje. Vojislav Šešelj je Srbiji donosio samo zlo, nikada dobro!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook