Šešelj ne sme izbeći pravdu u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 05. 2015. | Komentara: 0

Šešelj ne sme izbeći pravdu u Srbiji

Novi Sad, 06. maj - Bez obzira na suđenje u Haškom tribunalu, Vojislavu Šešelju se mora u Republici Srbiji suditi za zla koja je napravio u ovoj zemlji. 

LSV

Šešelj kao i svi oni koji su već zaboravljeni, a sa njime su ozvaničili ili direktno učestvovali u progonu hrvatskog i ostalog nesrpskog stanovništva, za to moraju odgovarati. Bez obzira na to da li je Šešelj ovde, ili mu se sudi u odsustvu.

Progon hrvatskog i ostalog nesrpskog stanovništva je postao potpuno vidljiv upravo na današnji dan, pre dvadeset i tri godine, u prisustvu Vojislava Šešelja. 

Tog 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima je postalo očigledno ono na šta smo upozoravali i godinu ranije - da se u Vojvodini sprema i sprovodi državna politika nasilnog iseljavanja nesrpskog i opozicionog stanovništva. Nakon Hrtkovaca, iseljavanje i progon su nastavljeni u više od dvadeset mesta u Sremu. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine to ne može i nikada neće zaboraviti. To su bili dani kada smo čuvali svoje komšije i njihove domove.
 
Nedopustivo je da za te strahote i progone niko nije odgovarao.

Bio Šešelj osuđen ili mu uspelo da izbegne pravdu u Hagu za sve što je činio i ovde i u regionu, treba mu suditi u Srbiji. Zato pozivamo tužilaštvo i sve nadležne republičke organe da se taj proces pokrene i da mu se onemogući da ovde izbegne pravdu za svoja zlodela. 

Suditi Šešelju pred sudom u Republici Srbiji zbog dešavanja u Hrtkovcima bila bi važna poruka najpre žrtvama i njihovim porodicama. Ujedno, to suđenje bi dalo značajan doprinos suočavanju sa prošlošću i pomirenju u regionu.


Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook