Skandalozna odluka i odnos prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 03. 2016. | Komentara: 0

Skandalozna odluka i odnos prema Vojvodini

NOVI SAD, 3. mart - Odluka Narodne skupštine Republike Srbije da ne podrži kandidate za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije koje su predložili Skupština AP Vojvodine i nevladine organizacije, najblaže rečeno je skandalozna.

 
Ta odluka pokazuje sa jedne strane odnos republičke vlasti prema Vojvodini, njenom parlamentu pa čak i ljudima,stručnjacima koje ona predlaže. Dakle, budući da se Siniši Isakovu i Vladimiru Boroviću ne može osporiti stručnost, ovo samo dokazuje da je njihov izbor onemogućen zato što ih je predložila Skupština AP Vojvodine.
 
Kada se tome doda i činjenica da je sa dnevnog reda sednice skinuta lista kandidata koju su predložila nevladina udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštite dece, a da saglasnost nije izostala za izbor Aleksandre Janković predstavnice na predlog crkava i verskih zajednica, nekadašnje poslanice Nove Srbije, sasvim jasno govori o tome ko su “poželjni predlagači” i za koga će vlast obezbediti mesto u Savetu REM.
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook