Skandalozna odluka i odnos prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 03. 2016. | Komentara: 0

Skandalozna odluka i odnos prema Vojvodini

NOVI SAD, 3. mart - Odluka Narodne skupštine Republike Srbije da ne podrži kandidate za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije koje su predložili Skupština AP Vojvodine i nevladine organizacije, najblaže rečeno je skandalozna.

 
Ta odluka pokazuje sa jedne strane odnos republičke vlasti prema Vojvodini, njenom parlamentu pa čak i ljudima,stručnjacima koje ona predlaže. Dakle, budući da se Siniši Isakovu i Vladimiru Boroviću ne može osporiti stručnost, ovo samo dokazuje da je njihov izbor onemogućen zato što ih je predložila Skupština AP Vojvodine.
 
Kada se tome doda i činjenica da je sa dnevnog reda sednice skinuta lista kandidata koju su predložila nevladina udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštite dece, a da saglasnost nije izostala za izbor Aleksandre Janković predstavnice na predlog crkava i verskih zajednica, nekadašnje poslanice Nove Srbije, sasvim jasno govori o tome ko su “poželjni predlagači” i za koga će vlast obezbediti mesto u Savetu REM.
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook